nikmat ramadhan~ everything is going well as before..:)

Thursday, September 2, 2010 - Posted by K.A.A at 10:49 AM
i think i should use bahasa ibunda, coz lbih feel and korang akn lbih faham coz english aq agak bertabur grammarnye.... kang tak pasal2 jdi mksud lain pulak.. XD

firstly, syukur sngat.. mungkin nie yg d katakn nikmat ramadhan.. i think after a long time period dh lma dh tak kumpul rmai2 satu kelas.
but, ntah dgn rezeki ramadhan.. madam rizq bg duit zakat puasa utk blanje brbuka utk each student.. alhamdullilah, ngan bnda nie kteorg dpat brkumpul rmai2 and makan sma2..

so pendek cerita kteorg pon mkn la kat LHF, makan dominoz..heheh..(the menu)
then after mkn2, kte org pon mcm takde bnde nak wat.. kire boring sngat la..
so, i don't know.. how bleh timbul idea untuk sesi the so call "REFLEKSI DIRI" la lbih kurang..
from my observation la kn.. mmg klas tue mcm dh hancur dh.. cuma tnggu nak meletus perang jer.. thats why last post aq suarakn ketidak puas hatian aq about hubungan sesama course mate aq yg kian renggang and dh SOBER..
kira bad jgak la.. takkan aq bleh smpi kluar word yg aq tak prcaya kpda word best frens la and so what ever kn??..
coz everyone mcm ad conflict... hahah..
sangat3 dahsyat...

however, the session nmpak brjaya..
everyone suara kn ap mslah yg dorang nmpak, ap yg dorang rsa or kalau2 dorang ad x puas hati ngan sape2..
actually, sye sngat suka sesi nier tau..
kalo conduct slot or usrah utk bdak form 1.. sometimes wat bnda nie..
coz impact dia sngat great but tak long-lasting la if dorang x serius..

all the boys are they.. even yg takde pon kteorg call tau..
rsa best sngt.. mcm keadaan tue akan kemnbali coz bnda tue tak nmpak sngat tp in progress.. i can fell that it would be succeed.. just wait and see..:)

we pon discuss semua bnda mslh dlm class and try cari punca dia and solution dia..
then we try to say abaout our actual behavior so that we can get knowing more each other and simplify all the problems related to our behaviour yg mybe ad x puas hti kn..
a lot of topics and story.. gler3 bnyak.. smpi pkul 1 bru blah..

i think ngan brothers dh settle dh.. cume sister jer kot yg kna understand akan situation yg sdg trjadi actually nyerr.. hope so dorang paham later on..
kteorg bukan stakat ckp mslh and semua bnda but sharing pngalaman sekali..
but, what kentang say about truth is really true..
in friendship, we should be honest and truth..

for ismat.. i just realise actually muke stress dia tue showing yg dia tngh pay attention 100%.. hahah.. aq slalu tr tanye ape hal mamat nie muke dia sntiasa tegang je.. haha.. sori k ismat..

then about kentang, later on i know he actually ad base of a good frens since dia stress about truth coz i really3 agree about that..

hisham plak.. at first dia rsa mcm mrh ngan sister tue.. but later on dia faham juga akan problem tue.. but, dia mmg come out with many idea and story yg bgus jgak untk solve kn problem kteorg..

puncher.. wktu tdi pon still nmpak yg dia sngat3 sensitive.. but sbnarnya dia sngat baik tau.. i think kte kekawan lpas nie kne help dia untk bina strength dia supaya tak trlalu sensitif.. coz nk jdi lawyer kne taough mental jgak la.. but tdi aq tau everything yg dia ckp ikhlas..

sharil plak.. aq mmg sngt kenal jgak la coz agak rapat kn.. dia mmg agak jgak la kalo ckp.. but i know dia tak pernah pon mksud kn bnde tue.. just for fun je kn.. but dia mmg kwn yg baik.. if ad problem, crite kat dia kira lega jgak la.. but ap yg aq perasan la kn, ko mmg ABANG SULONG kat dlm kelas tue.. serius!! coz everyone mcm rse selesa ngan ko.. huhu~ jgn mrh..:P
that why, tdi dia yg pling bnyak ckp and bg opinion.. and everyone pay attention kn..

raja ckp pon agak releven juga tdi.. but nmpak mcm msih ad trsirat la raja.. tapi takpe coz ko kalo ad problem ke ape ko mmg cter kat aq kn.. hahaha.. so aq tau semuanya la.. but u are good frens actually.. just kalo brgurau senda tue, jgn trlmpau pedas k.. coz kalo aq tak kisah.. but ad yg sensitif la raja.. chill k.. aq just ckap je tau.. jgn plak mrh aq..

daus.. dia pon tdi bnyak sngat bgi idea.. tmbah pasal pngalaman dia and everything yg dia rsa prnah mmbantu dia dlu wktu ad mslh mcm word yg sape ntah BRO ehh ngan FOZI kata kat dia.. that actually help a lot i think.. nie tnjukkn tau yg dia x prnah sia2 kn nasihat org.. and dia always ingat bnde tue..

fared plak.. be chill.. org yg bnci awak kat skolah awak dlu tue coz dorng actually hnya cmburu kat kelebihan pd dri awak.. awak tdi mmg luahkan isi hati awk yg sebenar, i can feel that.. u x sngke sensitif jgak awak nie.. but u have one thing yg org kurang ade tau.. i can feel that u have the strength in ureself..

ameerul@roy plak.. u have such nice ideas.. from the way u talk i can see that the way u think are different from others.. u can come out with something that is sometimes org tak fikir.. kreatif mind set la.. but u are actually also the good frens..

p-dot plak.. dia mmg bgus .. even cra dia ckp tdi agak kelakar but dia sbnrnya nak hidupkn discussion tue which not everyone can do such things.. tp dri segi diri plak, i think determination dia agak high level jgak la..

hamzah.. actually can u are the first person yg aq judge kat dlam class mmg baik tau.. but lately mcm ko admit gak kn, i thing u have a problems.. tp no wonder tau ko actually think that something bad happen kat class mcm yg aq fikir jgak la.. then u are trying to get the solution.. that show u are really3 nice person.. coz awak br usaha utk do something to change the surrounding tue kn.. aq mmg RESPECT sngt tue la.. and aq suka msa tdi coz u be honest and tell everything.. the way ko luahkn, seriously agak terase sedih jgak la.. huhu~

then brother aiman.. dia mmg takde, but kteorg call dia.. since we mmg realize we done something bad to him before.. but aq honestly la kn ckp dia mmg baik dan percakapan dia sopan and good friends too.. but aq honestly sbnarnya kn rsa mcm nak tolong dia actually nya tau.. i think we should support him be good to him.. mybe ngan sedikit advice la kn.. coz aq really yakin tau, dia mmg easily boleh brubah.. just kna ad yg support..

then for fauzan.. dia takde.. but aq rsa dia ok je kat class.. takde ap2 pon.. lg pon dia mmg ok je ngan semua.. so no issue la mybe kot,.. but dia mmg baik la~ rsa senang jer kwan ngan dia..
  • A stranger stabs you in the front; a friend stabs you in the back; a boyfriend stabs you in the heart, but best friends only poke each other with straws.
  • "If you're alone, I'll be your shadow. If you want to cry, I'll be your shoulder. If you want a hug, I'll be your pillow. If you need to be happy, I'll be your smile... But anytime you need a friend, I'll just be me."
  • A friend is someone who can see the truth and pain in you even when you are fooling everyone else.



now friends is wonderfull.. eventhough each of us have different character and behavior but this kind of thing which make our life more colorful and happier... as ustaz kamal say the reason Allah jdi kn manusia br mcm2, ber beza2 dan ber pasangan2an kerana benda inilah yang mengindahkan dunia.. kalo tdak kita tdak akan merasai apa yang kita rasai hari nie..
like todays.. kalo bnda tak trjadi mybe kte takkan know each other better kn??
thats all...
~about THE GREATEST BEST FRIENDS~

Reactions: